december 2017
Wij presenteren ook een nieuwtje, dat wij uiteraard heel warm aanbevelen: het 1ste Open Rapid van de KGSRL. Dit toernooi vindt plaats op zaterdagen 23 en 30 december en 6 januari. Inschrijven kan tot 14.30u aan de WL-tafel. Tempo: 25 minuten + 10 seconden per zet. Inleg per speeldag: 5 EUR per namiddag, of 10 EUR voor de 3 zaterdagen.

Het inschrijfgeld gaat integraal naar de prijzenpot. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er ratingprijzen voorzien worden in diverse categorieŽn. U kunt hier dus ook 1, 2 of 3 x deelnemen. Dit toernooi staat ook open voor alle spelers uit Oost-Vlaanderen! Bent u geen blitzfanaat, dan blijft u in de KGSRL niet op uw schaakhonger zitten, want dit nieuwe toernooi is dan zeker iets voor u!
Op 22 en 29/12/17 en 05/01/18 serveren we opnieuw de Lord of the Blitz-trilogie.
Lees meer...
 
De SEC overweegt om in het 1ste kwartaal een cursus (5 lessen van 3 uur) in te richten voor onze clubleden met ELO-rating 1500 - 2000. Een 60-tal clubleden bevinden zich in dit ELO-gebied.
Lees meer...
Winterstop in de nationale interclub, tijd voor een eerste evaluatie, verder op deze pagina,  door onze interclubverantwoordelijke Etienne Van Leeuwen.
 
Leen eens een boek uit onze bibliotheek, er zijn bijna 2000 schaakboeken beschikbaar ingedeeld volgens alle facetten van het schaakspel: openingstheorie, middenspel, eindspel, partijverzamelingen, toernooiboeken, biografieŽn en andere, zoals curiosa, verhalen met een onderwerp verbonden aan het schaakspel. Sinds kort zijn ook bijna alle recente boeken aanwezig van de uitgeverij Thinkers Publishing (DaniŽl Vanheirzeele).
Alle geÔnteresseerden kunnen terecht bij onze bibliothecaris Wim Versporten die jullie met plezier verder zal helpen.