Inschrijven voor Lezing Sokolov & Timman
Thema Rapid - 30/03/18

De Thema Rapid avonden waarbij een 5-tal partijtjes betwist werden op basis van een bepaalde zettenreeks/opening kennen al jaren een bescheiden maar zeker succes bij een aantal KGSRL-spelers. Dit jaar gooien we het over een iets andere boeg en combineren wij theorie en praktijk op een en dezelfde avond.

Rond 20.30 uur starten we met een videoreportage over een bepaalde opening (een 15 of 20 minuten les door een expert over die opening, wel in het Engels), waarna we de voorgestelde opening tijdens enkele partijen Rapid (een 4-tal, 2 met wit en zwart) uitproberen. Voordeel: het is veel aanschouwelijker en betrekt de spelers echt meer bij het geheel. We maken hierbij dankbaar gebruik van de vele mogelijkheden die een medium als YouTube ons aanreikt en van de technische infrastructuur op dit vlak in onze club.

Aan alle amateurs van openingstheorie en -praktijk die graag een aangename en leerrijke Rapidavond meemaken: afspraak op 2 maart in de club voor 20.30 uur voor een focus op de eerste opening, die naar verluidt extra pittig zal zijn, men spreekt over Koningsgambiet.
 

Tijdens de Gentse Feesten richt de KGSRL traditiegetrouw het Eastman Open Internationaal Schaaktoernooi van Gent in. Alle informatie betreffende dit toernooi is beschikbaar. Online inschrijven is mogelijk tot 11/07/18, start v/h toernooi op 14/07/18.
Er bleek voldoende interesse te zijn om een schaakcursus voor leden (en niet-leden) in de doelgroep Elo 1500-2000 in te richten. De lessen starten op 02 maart eerstkomend.
Lees meer...
Ligakampioenschap Oost-Vlaanderen
Resultaten na ronde 6