Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez




KGSRL



Alternatieve schaakpartijen op vrijdagavond met start op vrijdag 25 september 2015 

Het “Alternatief toernooi” is voor beginnende spelers een ideale kans om kennis te maken met schaken met de klok, zonder het gevaar Elopunten te verliezen.  Handig is ook dat er iedere speeldag nieuwe spelers ingepast kunnen worden; je hoeft dus lang niet alle ronden te betwisten.  Per avond kan je zelfs kiezen om één partij te spelen (de 1ste of de 2de, of toch allebei). En het is en blijft een leuke afwisseling tussen de blitztoernooitjes door, je kan er openingen of nieuwtjes uitproberen met het oog op het Clubkampioenschap, de nationale of Oost-Vlaamse Interclubs, enz.   

Vanaf 25 september kan je in de club terecht voor het Alternatief toernooi (twee ronden per avond).  Nog even het reglement van dit toernooi in herinnering brengen, dat een trouwe aanhang kent.

1. Het Alternatief Toernooi wordt, steeds op vrijdagavond, betwist over maximum 9 vrijdagen (2 partijen per speeldag).  
2. Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Elke speeldag kunnen er moeiteloos nieuwe spelers ingepast worden.  
3. Men dient zich voor elke speeldag voor 20.30 uur ter plaatse of telefonisch (09 225 42 57) in te schrijven bij de toernooileider van dienst. 
4. Speeltempo: 45 minuten per speler en per partij.  Let op: notatie is "verplicht" tot 1 (of beide) speler(s) minder dan 5' op de klok heeft/hebben. 
5. Per speelavond speelt men 2 partijen tegen een verschillende tegenstander. Uiteraard dient men vóór de aanvang van de 2de partij te wachten tot alle andere eerste partijen op de speelavond betwist zijn, waarna de TL de 2de ronde zal bekendmaken. Het is ook mogelijk slechts één partij per avond te betwisten, als dat tijdig aan de TL gemeld wordt. 
6. In de loop van het toernooi kan men maximaal 2 x tegen dezelfde tegenstander gepaard worden. 
7. Als men een bepaalde speelavond niet kan spelen, dient men de toernooileider niet te verwittigen.  
8. Het toernooi staat ook open voor (nog) niet-aangesloten spelers. Bij een herhaalde deelname (na 1 à 2 maanden maximum) aan het toernooi wordt wel gevraagd de inschrijving bij KGSRL te regulariseren.  
9. De eerste ronde vindt plaats op 25 september, de volgende ronde is voorzien op 16 oktober. Voor alle informatie over de verdere vrijdagen, zie de kalender in het clubblad en/of op de website.