Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Het 14de Edgard Colle-toernooi van KGSRL
Reglement KGSRL Colle-toernooi 2019

Dit vriendschappelijke toernooi wordt betwist via het Zwitsers systeem. Spelers die bv. niet aan de eerste ronde deelnemen, kunnen probleemloos tijdens een volgende
ronde in het toernooi instappen.

1. Het toernooi omvat dit jaar 9 ronden volgens het Zwitsers systeem

Ronde 1: vrijdag 26 april 2019
Ronde 2: vrijdag 03 mei 2019
Ronde 3: vrijdag 10 mei 2019
Ronde 4: vrijdag 17 mei 2019
Ronde 5: vrijdag 24 mei 2019
Ronde 6: vrijdag 07 juni 2019
Ronde 7: vrijdag 14 juni 2019
Ronde 8: vrijdag 21 juni 2019
Ronde 9: vrijdag 28 juni 2019

2. Inschrijven kan ter plaatse in de club bij de wedstrijdleider of telefonisch bij Alain of Emilien, wel vóór vrijdag 20.30u stipt (er worden geen uitzonderingen
toegestaan!) Men dient zich voor elke ronde persoonlijk in te schrijven bij de verantwoordelijke wedstrijdleider.

3. Tempo: 2 uur per speler (KO Chess). De sterkere spelers krijgen echter een aanzienlijke tijdshandicap van 15 minuten per 75 Elopunten verschil, met een minimum van
15 minuten per partij. Niet-geklasseerde spelers worden op 1500 Elopunten geschat.

4. Inschrijvingsrecht is voor clubleden gratis / voor niet-clubleden: 5 euro. Deze bijdrage moet bij de eerste deelname betaald worden.

5. De punten worden als volgt toegekend: winst 1 punt / remise 0,5 punt / verlies: 0 punt / bye: 1 punt.

6. Men hoeft niet elke ronde aanwezig te zijn; men kan immers steeds in het toernooi opgenomen worden.

7. Ook voor dit toernooi zijn er mooie geldprijzen te winnen, geschonken door KGSRL. Prijsuitreiking is voorzien op de Clubdag in september 2019.

8. Na elke ronde (of 2 rondes) zal de rangschikking in het clubblad verschijnen.
Knaagt de schaakhonger nog altijd, ook na CK, nationale of Oost-Vlaamse Interclubs of ander C- en D-toernooi of (jeugd)kampioenschappen? Wilt u ons Eastman Open Toernooi in juli in topconditie aanvatten of uw repertoire voor volgend seizoen uittesten? Of de dagelijkse stress vergeten voor een aangename schaakavond, met nadien een babbel over de partij aan onze unieke toog? Dan hebben wij vanaf vrijdag 26 april een leuke en op alle vlakken spannende en aangename formule voor u klaar: het 14de KGSRL Colle-Toernooi.

Dit laatste meerdaagse toernooi van het seizoen, waaraan het bestuur mooie geldprijzen toekent, wordt dit seizoen betwist op 9 vrijdagen van eind april tot eind juni. Als u één of meer ronden moet missen, is dat perfect mogelijk, want met de Zwitserse toernooiformule kunt u de volgende ronde probleemloos (opnieuw) in het toernooi ingepast worden.

Het KGSRL Colle-toernooi, een gelegenheid om uw schaaktalent, uw efficiënt denken en uw betrokkenheid bij onze club te bewijzen. Neem dit jaar talrijk deel, met meer spelers dan vorig jaar! Dat maakt het zoveel spannender voor iedereen.