Inter
club

Interclub is aan winterstop toe (EVL, 11/12/17)

Vijf ronden zijn nu afgewerkt, tijd dus voor een eerste evaluatie. Organisatorisch zat het alvast goed, KGSRL werd nog niet vermeld op de lijsten "boetes", een pluim voor de ploegkapiteins.

KGSRL 1 had vooraf terug de ambitie om aan de top mee te spelen en tot nu toe liep alles volgens plan. Ze staan ongedeeld eerste in het klassement maar ontmoeten nog de twee achtervolgers Wirzfeld en Amay, deze wedstrijden zullen beslissend zijn voor de verdeling van de top drie plaatsen. Te vermelden hier de perfecte score van 5 op 5 van Bart Michiels, die hiermede de algemene KGSRL topscorer is.

Na een aarzelend begin is KGSRL 2 met twee overwinningen nu opgerukt naar plaats 4, Arthur Hugaert is hier topscorer met 4,5 op 5. In deze reeks strijdt Jean Jaures met Borgerhout voor promotie naar afdeling 1.

In afdeling 3 blijft KGSRL 3 in de gevarenzone, ondanks een eerste overwinning in ronde 5. Na enkele ontgoochelende resultaten staat KGSRL 4 nu toch terug in de middenmoot, de drie sterkste ploegen moeten  echter nog komen. KGSRL 5 moest vorig seizoen tegen degradatie strijden en staat nu gedeeld eerste, net zoals twee seizoenen geleden. Hier is Jo Krijgelmans met 4,5 op 5 de topscorer.

In afdeling 4 blijft KGSRL 6 een vaste waarde voor de middenmoot. De nieuwe ploeg KGSRL 7 rukt nu ook op naar de middenmoot dank zij een 4-0 overwinning in ronde 5.

In afdeling 5 hebben onze ploegen zeer wisselend succes met eens andere ploegen op de voorgrond. Ploegen 9 en 14 ("bestuur" en "dames") staan op een vierde plaats, ploegen 8, 13 en 15 daarentegen bengelen onderaan en zullen zich volgend jaar herpakken. Voor de nieuwe ploeg 11 was vooraf promotie als doelstelling geplaatst. Ze doen het prima tot nu toe, alle wedstrijden gewonnen met een totaalscore van 17,5 op 20. Er is echter nog een andere sterke ploeg in de reeks, LSV-Chesspirant 4, die nog een half puntje meer heeft. Uitkijken dus naar de beslissende onderlinge wedstrijd die wordt gespeeld in ronde 8 op 11 maart.

Ondertussen genieten wij van een extra lange winterstop, ronde 6 is pas op 4 februari 2018.