Het zit er weer op!
Het doek is gevallen over het IC seizoen

Het interclubseizoen is afgesloten met twee uitschieters. Proficiat aan KGSRL 11 (De Volder) die al hun wedstrijden wonnen en promoveren naar afdeling 4.

Ondanks versterkingen in de drie laatste ronden kon KGSRL 3 het net niet redden, ze kwamen een half bordpunt tekort om van de voorlaatste plaats weg te komen en degraderen dus naar afdeling 4. Deze ploeg met veel jonge spelers zien we binnen twee seizoenen wel terug in afdeling 3.

KGSRL 1 eindigde op een verdienstelijke tweede plaats. Door een paar nederlagen in de laatste ronden en verlies in de prestigematch tegen concurrent en kampioen Wirzfeld kon de ambitie om nogmaals kampioen te worden niet waargemaakt worden. Maar vice-kampioen is ook mooi voor KGSRL.

KGSRL 2 (Zouaghi) kende een probeemloos seizoen in afdeling 2 en eindigde op plaats vier.

In afdeling 3 deden KGSRL 4 (Van Leeuwen) en 5 (Versporten) het goed met respectievelijk een vierde en een tweede plaats.

In afdeling 4 was er voor onze twee ploegen niet veel overschot maar KGSRL 6 (Wagner) en 7 (Ninclaus) konden beiden in de laatste ronden nog opschuiven naar de ruime middenmoot.

In afdeling 5 noteren we de vierde plaatsen voor de damesploeg KGSRL 14 (Inghelbrecht) en vooral voor de jeugdploeg KGSRL 10 (Speybroeck) terwijl ook een andere jeugdploeg KGSRL 12 (Phlips) goed presteerde met de vijfde plaats. Dit belooft voor de toekomst.

We hadden twee topscorers, Bart Michiels in afdeling 1 en Arthur Hugaert in afdeling 2 scoorden 8,5 op 11. Verder volgden F. Van Parys (7,5 op 8), I. Vanduyfhuys (7,5 op 9), P. De Volder en W. Ninclaus (7,5 op 11), K. Deloof (7 op 9), H. Ponnet (7 op 10), G. Verhaeren (7 op 10) en W. Versporten met 7 op 11.

Positief is ook dat we het seizoen afsloten zonder boete, geen ontbrekende uitslagen, geen verkeerde opstellingen en geen forfaits. Sedert de nieuwe reglementen was dit nog niet gebeurd.

Vragen voor volgend seizoen zijn welkom bij ondergetekende.

Etienne