13 november 2016
Alkaloid uit Skopje in het open en Cercle d’Echecs Monte Carlo bij de vrouwen zijn de winnaars van de Europese Club Cup 2016. KGSRL eindigt op plaats 37.  Er namen 62 clubs deel.

Als nummer 28 op de startlijst volgens rating deed KGSRL het 5 ronden goed, met 6 matchpunten en plaats 22. De twee laatste ronden gingen echter nipt verloren zodat ze naar plaats 37 terugzakten met 6/14 matchpunten en 22,5/42 bordpunten. GM Rozentalis en Vanheirzeele scoorden 5/7, GM Le Roux 4/7, GM Edouard en Schoppen 3/7 en Goormachtigh 2,5 op 7.
Proficiat aan Dharma Tjiam met zijn benoeming als directeur van de Nederlandse schaakbond. Hij zal in die hoedanigheid het Bondsbureau leiden dat instaat voor alle uitvoerende- en beleidstaken binnen de schaakbond.

Dharma heeft reeds vele verdiensten in de KNSB en is sedert meerdere tientallen jaren een sympathiek en behulpzaam lid van onze club en speler van KGSRL 1. Hij richtte enkele jaren geleden de grootste jeugdclub van Nederland op in Utrecht en nam hiermee deel aan het vorig Krokustoernooi.

We hopen Dharma nog veel terug te zien in KGSRL en wensen hem alle succes in zijn nieuwe job.
In een toernooi in Oostenrijk boekte Casper Schoppen zijn derde en finale IM-norm. Aangezien ook zijn rating voldoet zal hem de titel van IM toegekend worden op de eerstvolgende FIDE-vergadering. Alvast proficiat!

Casper wordt binnenkort 15 jaar en is sedert vorig seizoen speler van KGSRL 1 in de interclub.
januari 2017
maart 2017