Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
KGSRL
Redelijk straffe avonturen verteld door straffe Gentenaar Daan Hugaert  Ten voordele van de verbouwingswerken van Schaakhuis Caïssa


De Laurent Watteeuw-zaal van schaakhuis Ca´ssa zat afgeladen vol en het publiek genoot van het sappige verhaal in het mooie Gentse dialect. Een voltreffer!
Daan Hugaert, Eddy uit Thuis, speelde deze monoloog in zijn eigen tuin tijdens de voorbije Gentse Feesten 2016. Hij kroop in schaakhuis Ca´ssa opnieuw in de huid van Maurice Talling, de ladykiller met een voorliefde voor gouden tanden.

Een ietwat griezelig, maar grappig verhaal van een ladykiller met een groot geheim die zich laat temmen door twee doortastende zusters.  Zoals de meeste verhalen van John Flanders speelt ook dit verhaal zich af ergens in ruraal Engeland.  

Maar Daan Hugaert herwerkte het verhaal grondig en bracht de actie en personages naar Gent en omstreken.  Alle locaties en persoonsnamen werden op Vlaamse leest geschoeid en Daan kruipt in de huid van de boeiende hoofdfiguur Maurice Talling, een sappige verteller die met humor en spanning relaas doet van zijn onwaarschijnlijke avonturen.

Hiermede wou Daan zijn steentje bijdragen aan de verbouwingswerken van ons schaakhuis. Bedankt Daan voor dit mooie gebaar!
03 februari 2017