Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
KGSRL
Syllabus downloaden
Interclubseizoen 2016-17 afgesloten
15/05/17 door Etienne Van Leeuwen

Het was een bewogen interclubjaar met verschillende ploegen die onverwacht en lang in degradatiegevaar waren in afdelingen 3 en 4 en met een "gemiddelde rating" incident dat aan ploegen 4 en 5 een 0-6 forfaitscore kostte. Uiteindelijk kon enkel KGSRL 8 het niet redden maar ze troffen dan ook een zeer sterke reeks in afdeling 4.

KGSRL 1 kon dit jaar net het podium niet halen, o.m. door ongelukkig puntenverlies tegen de 3 ploegen die onderaan eindigden. Maar met een vierde plaats blijft KGSRL een der betere teams in BelgiŽ en de enige Vlaamse ploeg die nog kan wedijveren met de ploegen uit het oosten en zuiden van het land. Met dank aan KGSRL en Thinkers Publishing.

KGSRL 2 kende een moeilijke start maar kon in de tweede seizoenhelft terug op zijn volle waarde spelen en scoren.

In afdeling 3 had KGSRL 3 zoals verwacht wat hulp nodig om zich op het einde toch nog comfortabel te redden in een reeks met veel ploegen van ongeveer gelijke sterkte. Eigenaardig fenomeen met KGSRL 4 en 5, ze speelden met dezelfde ploeg in dezelfde reeks als vorig seizoen, toen speelde KGSRL 4 achteraan en KGSRL 5 vooraan, nu was het omgekeerd.

In afdeling 4 was er voor onze drie ploegen niet veel overschot maar KGSRL 6 en 7 konden in de voorlaatste ronde het behoud verzekeren.

In afdeling 5 was de ruime middenmoot het hoogst haalbare voor onze ploegen. De ploeg DELEU-BAEKELANDT en de jeugdploeg van Eric SPEYBROECK scoorden het best met 14 matchpunten en respectievelijk een vierde en vijfde plaats. We hadden een jeugdspeler als individuele topscorer, Elias DE REESE behaalde 9,5 op 10 !!, er is dus nog toekomst! Hij werd gevolgd door Johan DE SAEGHER met 8 op 11 en Yves REGNIERS en Karen DELEU met 7,5 op 11 en Yves BAETEN met 7 op 11.

Op naar volgend seizoen, vragen in verband met ploegen voor volgend seizoen zijn vanaf nu welkom.


Afdeling 1: KGSRL 1