Lees het verslag van Els.

Enkele SEC-schakers speelden zich in de kijker. Daria Vanduyfhuys kroonde zich opnieuw tot meisjeskampioene bij de -20M, twee vice-kampioenen; Elias De Reese bij de -12J en Karen Deleu bij de -12M. Marie Dgebuadze behaalde brons bij de -14M.
Op 16/06/18 trok een delegatie van KGSRL richting Nederland om het in een schaakontmoeting op te nemen tegen De Stukkenjagers uit Tilburg. Zware 17-7 verliescijfers waren ons deel. Dat moet beter de volgende keer!

Foto's op Facebook.
Belgische Jeugdkampioenschappen
Verslag van Wim en uitslagen
KGSRL - Amsterdam West
Reeds sinds 2012 ontmoeten de jeugdspelers en schaakmonitoren van schaakvereniging Amsterdam West en KGSRL elkaar jaarlijks om de vriendschapsbanden te verstevigen en een jeugdschaakkamp te betwisten met als inzet een mooie wisselbeker.

Op zaterdag 9 juni jongstleden kwamen onze schaakvrienden van Amsterdam West afgezakt naar Gent voor de 7de editie van dit treffen met een delegatie van 17 jongeren, begeleid door 7 schaakmonitoren, om een goed gevuld weekendprogramma af te werken. Lees verder...
Bibliotheek
Leen eens een boek uit onze bibliotheek, er zijn bijna 2000 schaakboeken beschikbaar ingedeeld volgens alle facetten van het schaakspel: openingstheorie, middenspel, eindspel, partijverzamelingen, toernooiboeken, biografieŽn en andere, zoals curiosa, verhalen met een onderwerp verbonden aan het schaakspel. Sinds kort zijn ook bijna alle recente boeken aanwezig van de uitgeverij Thinkers Publishing (DaniŽl Vanheirzeele).
Alle geÔnteresseerden kunnen terecht bij onze bibliothecaris Wim Versporten (0472/677988) die jullie met plezier verder zal helpen.
 
Blitzcriterium 18-19
Bezoek "De Stukkenjagers Tilburg"
KGSRL is in het nieuwe seizoen opnieuw gastheer voor de ligakampioenschappen Oost-Vlaanderen. Het toernooi is gestart op 26/10/18.
Resultaten en paringen zijn hier te vinden.
Ligakampioenschap Oost-Vlaanderen
47 deelnemers voor dit derde nationaal seniorenkampioenschap op 11/11/18 georganiseerd door KGSRL in schaakhuis Caïssa. Onder de kundige leiding van scheidsrechters IA Luc Cornet, IA Bart De Vogelaere en NM Marc VanSon verliep dit toernooi probleemloos.

Voorzitter Stefaan De Visser en IA Luc Cornet konden volgende Nationale Kampioenen huldigen:

65+ Mannen: Marcel Roofthoofd
65+ Vrouwen: Greta Foulon
50+ Mannen: Ashote Draftian
50+ Vrouwen: Yvonne Klijsen
KvB Rapid voor senioren 2018
Eindklassementen in beide reeksen
(65+ en 50+)