Lees het verslag van Els.

Enkele SEC-schakers speelden zich in de kijker. Daria Vanduyfhuys kroonde zich opnieuw tot meisjeskampioene bij de -20M, twee vice-kampioenen; Elias De Reese bij de -12J en Karen Deleu bij de -12M. Marie Dgebuadze behaalde brons bij de -14M.
Op 16/06/18 trok een delegatie van KGSRL richting Nederland om het in een schaakontmoeting op te nemen tegen De Stukkenjagers uit Tilburg. Zware 17-7 verliescijfers waren ons deel. Dat moet beter de volgende keer!

Foto's op Facebook.
Belgische Jeugdkampioenschappen
Verslag van Wim en uitslagen
Bibliotheek
Leen eens een boek uit onze bibliotheek, er zijn bijna 2000 schaakboeken beschikbaar ingedeeld volgens alle facetten van het schaakspel: openingstheorie, middenspel, eindspel, partijverzamelingen, toernooiboeken, biografieŽn en andere, zoals curiosa, verhalen met een onderwerp verbonden aan het schaakspel. Sinds kort zijn ook bijna alle recente boeken aanwezig van de uitgeverij Thinkers Publishing (DaniŽl Vanheirzeele).
Alle geÔnteresseerden kunnen terecht bij onze bibliothecaris Wim Versporten (0472/677988) die jullie met plezier verder zal helpen.
 
Blitzcriterium 18-19
Bezoek "De Stukkenjagers Tilburg"
47 deelnemers voor dit derde nationaal seniorenkampioenschap op 11/11/18 georganiseerd door KGSRL in schaakhuis Caïssa. Onder de kundige leiding van scheidsrechters IA Luc Cornet, IA Bart De Vogelaere en NM Marc VanSon verliep dit toernooi probleemloos.

Voorzitter Stefaan De Visser en IA Luc Cornet konden volgende Nationale Kampioenen huldigen:

65+ Mannen: Marcel Roofthoofd
65+ Vrouwen: Greta Foulon
50+ Mannen: Ashote Draftian
50+ Vrouwen: Yvonne Klijsen
KvB Rapid voor senioren 2018
Eindklassementen in beide reeksen
(65+ en 50+)
Schaaktoernooien Kerstmis 2018

Verslag Eric Speybroeck

In Brugge werd met het 2-daags Kersttoernooi op 27/28 december de reeks criteriatoernooien 2018 afgesloten. Zowat  13 jongeren van KGSRL , kwamen aan de start.

Ziehier beknopt verslag over hun prestaties!


In de Open reeks -20 jr behaalde Hannes De Frť met 4/7 een verdienstelijk resultaat; Philip Traest waagde zich ook in dit sterk gezelschap en moest met 1,5 punten tevreden zijn. In de reeks -16 jr eindigde Kobe Vanhoucke op puike wijze gedeeld eerste met 6 uit 7, proficiat!! Alexander Traest kaapte de 3de plaats weg met 4,5/7 terwijl Daan Phlips met 3/7 niet in goede vorm bleek te zijn. In de reeks -14 jr (sterk bezet met heel wat 1800 ELO-kleppers) slaagden Maxim Sleypen (4/7) en Floris Pouleyn(3/7) er toch in om in het middenveld te eindigen. Anderzijds speelde Seppe Pynket (stap 4), met 3,5/7, ondanks zijn gemis aan toernooiervaring, een degelijk toernooi.
In de reeks -12 jr zegevierde Julian Victor en bevestigde met 6,5/7 zijn topvorm van daags voordien op het toernooi van SK-Artevelde waar hij ook zonder ťťn nederlaag 1ste eindigde. Proficiat! Calin Oloeriu scoorde ook knap met 5/7; DaniŽl Xing (3,5/7) daarentegen  speelde te slordig en miste concentratie. En tenslotte in de reeks -8 jr behaalde  Cezar Oloeriu, met veel speelplezier schakend, de middelmatige score van 4/9.

Eindrangschikking criteriumtoernooien 2018

Reeks -20: Hannes De Frť eindigt 5de;
Reeks -16: Kobe Vanhoucke behaalt brons;
Reeks -14: Maxim Sleypen eindigt 6de;
Reeks -12: Julian behaalt zilver en Calin klasseert zich als 10de;
Reeks -10: Victor Vandermeersch vinden we terug op de 50ste plaats;
Reeks -8: Cezar eindigt 15de;

Open Kerst Bethune
De zusjes Deleu, begeleid door mama Els Baekelandt traden aan in dit Open Kerst-toernooi. In de reeks B (ELO 1600 ŗ 2000) eindigde Els met 3/9; ook Marie Dgebuadze was van de partij en scoorde redelijk goed met 4,5/9. In de reeks C (ELO <1700) speelden Karen en Leen bijzonder goed met een score van 5,5/9; Ellen met 4,5/9 kende een goede start, maar verzwakte in de laatste ronden. Niettemin behaalden de 3 zusjes een toernooiprestatie van >1500! Proficiat!

Verslag Yvonne Klijsen

Op zaterdag 12 januari trokken Eric D. en ik naar Landegem met 18 leerlingen van de SEC, waarvan maar liefst 10 van stap 1 voor hun allereerste toernooi!

In een vernieuwde sportzaal kregen de 113 deelnemende schakertjes van stappen 1, 2 en 3 de kans om zich te meten met stapgenoten van Oost-Vlaanderen.
Ze speelden een Zwitsers tornooi van 4 voorronden per stap in twee reeksen (A-reeks en B-reeks).
Op basis van deze uitslagen werden de schakertjes opgesplitst in groepjes van 4 (of 3).
Zij speelden dan een poule-finale tegen elkaar onderling (3 ronden).

Tijdens het tornooi werden de spelertjes verrast door een tombola met als prijs een pannenkoek. Voor de aanwezige club-verantwoordelijken was er een doosje chocolade.

Uiteindelijk ging iedere speler naar huis met een medaille en een grote zak snoep.

Uitslagen kun je vinden op: de website van de Vrijschaker Landegem.
Debutantentoernooi “de Vrijschaker”