Lees het verslag van Els.

Enkele SEC-schakers speelden zich in de kijker. Daria Vanduyfhuys kroonde zich opnieuw tot meisjeskampioene bij de -20M, twee vice-kampioenen; Elias De Reese bij de -12J en Karen Deleu bij de -12M. Marie Dgebuadze behaalde brons bij de -14M.
Het 1ste Open Zomer Rapid van de KGSRL zit erop.

Dit toernooi vond plaats op zaterdagen 4, 18 en 25 augustus en kan terugblikken op een mooie spelersopkomst.

Een toernooitje dat wellicht zijn vaste plaats zal kennen in onze toernooikalender.

Alle resultaten en de eindklassering kan je hier vinden.

We verklappen alvast dat Rudy Van De Wynkele eindwinnaar werd.
Op 16/06/18 trok een delegatie van KGSRL richting Nederland om het in een schaakontmoeting op te nemen tegen De Stukkenjagers uit Tilburg. Zware 17-7 verliescijfers waren ons deel. Dat moet beter de volgende keer!

Foto's op Facebook.
Belgische Jeugdkampioenschappen
Polen, Wroclav en het toernooi voor de ouden van dagen. Lees hier de verslagen.
Verslag van Wim en uitslagen
Frankrijk, Spanje, "grande sortie" van 2018
KGSRL - Amsterdam West
Reeds sinds 2012 ontmoeten de jeugdspelers en schaakmonitoren van schaakvereniging Amsterdam West en KGSRL elkaar jaarlijks om de vriendschapsbanden te verstevigen en een jeugdschaakkamp te betwisten met als inzet een mooie wisselbeker.

Op zaterdag 9 juni jongstleden kwamen onze schaakvrienden van Amsterdam West afgezakt naar Gent voor de 7de editie van dit treffen met een delegatie van 17 jongeren, begeleid door 7 schaakmonitoren, om een goed gevuld weekendprogramma af te werken. Lees verder...
Bibliotheek
Leen eens een boek uit onze bibliotheek, er zijn bijna 2000 schaakboeken beschikbaar ingedeeld volgens alle facetten van het schaakspel: openingstheorie, middenspel, eindspel, partijverzamelingen, toernooiboeken, biografieŽn en andere, zoals curiosa, verhalen met een onderwerp verbonden aan het schaakspel. Sinds kort zijn ook bijna alle recente boeken aanwezig van de uitgeverij Thinkers Publishing (DaniŽl Vanheirzeele).
Alle geÔnteresseerden kunnen terecht bij onze bibliothecaris Wim Versporten (0472/677988) die jullie met plezier verder zal helpen.
Het 13de Colle-toernooi
Dit leuke toernooitje zit er weer op. Het spannende lentezomertoernooi met de “leuke” tijdshandicap voor de hogere Elo’s… Alhoewel vaste klant Johan Goormachtigh haalde 5,5/7 en wint opnieuw het toernooi.
Eindklassement 13de Colle-toernooi
Clubkampioenschap 17-18
 

Blitzcriterium 17-18
Liga Oost-Vl. 2017-2018
Ronde 7 is gespeeld, de winnaars zijn gekend.

In de gesloten reeks delen twee spelers de eerste plaats met 6,5 pt/7, Adrian Roos (2290, Zottegem) en Ashote Draftian (2276, Jean Jaures) eerstgenoemde haalt het met de scheidingspunten.

In de open reeks bekleden twee thuisspelers de eerste twee plaatsen, eerste werd Lieven Artels (1957, KGSRL) met 6 pt/7, gevolgd door Frederik Roels (1929, KGSRL), Samuel Verbruggen (1920, Landegem), Jimmy Van Hoorebeke (1787, Wachtebeke) en Chris Lanckriet (1979, MSV) met 5,5 pt/7.

Open rapid zomer 2018
Bezoek "De Stukkenjagers Tilburg"
De avonturen van Gunter
KGSRL is in het nieuwe seizoen opnieuw gastheer voor de ligakampioenschappen Oost-Vlaanderen. Er kan ingeschreven worden via deze website vanaf 06/09/18. 
Het volledige reglement  is hier te lezen.