Lees het verslag van Els.

Enkele SEC-schakers speelden zich in de kijker. Daria Vanduyfhuys kroonde zich opnieuw tot meisjeskampioene bij de -20M, twee vice-kampioenen; Elias De Reese bij de -12J en Karen Deleu bij de -12M. Marie Dgebuadze behaalde brons bij de -14M.
Het 1ste Open Zomer Rapid van de KGSRL zit erop.

Dit toernooi vond plaats op zaterdagen 4, 18 en 25 augustus en kan terugblikken op een mooie spelersopkomst.

Een toernooitje dat wellicht zijn vaste plaats zal kennen in onze toernooikalender.

Alle resultaten en de eindklassering kan je hier vinden.

We verklappen alvast dat Rudy Van De Wynkele eindwinnaar werd.
Op 16/06/18 trok een delegatie van KGSRL richting Nederland om het in een schaakontmoeting op te nemen tegen De Stukkenjagers uit Tilburg. Zware 17-7 verliescijfers waren ons deel. Dat moet beter de volgende keer!

Foto's op Facebook.
Belgische Jeugdkampioenschappen
Verslag van Wim en uitslagen
KGSRL - Amsterdam West
Reeds sinds 2012 ontmoeten de jeugdspelers en schaakmonitoren van schaakvereniging Amsterdam West en KGSRL elkaar jaarlijks om de vriendschapsbanden te verstevigen en een jeugdschaakkamp te betwisten met als inzet een mooie wisselbeker.

Op zaterdag 9 juni jongstleden kwamen onze schaakvrienden van Amsterdam West afgezakt naar Gent voor de 7de editie van dit treffen met een delegatie van 17 jongeren, begeleid door 7 schaakmonitoren, om een goed gevuld weekendprogramma af te werken. Lees verder...
Bibliotheek
Leen eens een boek uit onze bibliotheek, er zijn bijna 2000 schaakboeken beschikbaar ingedeeld volgens alle facetten van het schaakspel: openingstheorie, middenspel, eindspel, partijverzamelingen, toernooiboeken, biografieŽn en andere, zoals curiosa, verhalen met een onderwerp verbonden aan het schaakspel. Sinds kort zijn ook bijna alle recente boeken aanwezig van de uitgeverij Thinkers Publishing (DaniŽl Vanheirzeele).
Alle geÔnteresseerden kunnen terecht bij onze bibliothecaris Wim Versporten (0472/677988) die jullie met plezier verder zal helpen.
Het 13de Colle-toernooi
Dit leuke toernooitje zit er weer op. Het spannende lentezomertoernooi met de “leuke” tijdshandicap voor de hogere Elo’s… Alhoewel vaste klant Johan Goormachtigh haalde 5,5/7 en wint opnieuw het toernooi.
Eindklassement 13de Colle-toernooi
Clubkampioenschap 17-18
 

Blitzcriterium 18-19
Liga Oost-Vl. 2017-2018
Ronde 7 is gespeeld, de winnaars zijn gekend.

In de gesloten reeks delen twee spelers de eerste plaats met 6,5 pt/7, Adrian Roos (2290, Zottegem) en Ashote Draftian (2276, Jean Jaures) eerstgenoemde haalt het met de scheidingspunten.

In de open reeks bekleden twee thuisspelers de eerste twee plaatsen, eerste werd Lieven Artels (1957, KGSRL) met 6 pt/7, gevolgd door Frederik Roels (1929, KGSRL), Samuel Verbruggen (1920, Landegem), Jimmy Van Hoorebeke (1787, Wachtebeke) en Chris Lanckriet (1979, MSV) met 5,5 pt/7.

Open rapid zomer 2018
Bezoek "De Stukkenjagers Tilburg"
KGSRL is in het nieuwe seizoen opnieuw gastheer voor de ligakampioenschappen Oost-Vlaanderen. Het toernooi is gestart op 26/10/18.
Resultaten en paringen zijn hier te vinden.
KGSRL nam deel aan dit kampioenschap met de beste Europese clubs, een "Champions League" van het schaken als het ware.

Het tornooi vond plaats van 12 tot 18 october in het Griekse Porto Carras.

De ambitieuze KGSRL ploeg bestond grotendeels uit spelers van Thinkers Publicing: 1 Edouard Romain, 2. Sokolov Ivan, 3. Demuth Adrien, 4. Rozentalis Edouardas, 5. Lemmers Oscar 6. Vanheirzeele DaniŽl. Na twee gelijke spelen in de laatste ronden eindigden ze op plaats 18 op 61 deelnemende ploegen met 8 matchpunten op 14 en 22 bordpunten op 42.

Een succes was er voor Ivan Sokolov, hij scoorde 6 op 7 en won daarmee de zilveren medaille individueel aan bord 2.
Ligakampioenschap Oost-Vlaanderen