| Schaakacademie Edgard Colle maakt deel uit van de KGSRL-website |
Schaakacademie Edgard Colle

Programma seizoen 2017-2018

Jeugdlessen SEC

In de schaakacademie Edgard Colle volgen jaarlijks zo'n 50 leerlingen schaaklessen.  Op de 20 lesdagen verdiepen de kinderen zich niet alleen in het schaakspel en al zijn intriges, maar leren ze ook elkaar kennen.  Het schaken draagt zo op verschillende vlakken bij tot de ontwikkeling van het kind.

Er wordt les gegeven volgens de stappenmethode van Rob Brunia en Cor van Wijgerden.  Deze leermethode is specifiek gericht op kinderen en heeft al bewezen zeer doeltreffend te zijn.

De leerboeken, met veel oefeningen en tips, zijn samen met de begeleiding van ervaren lesgevers inbegrepen in de prijs.

Cursus beginners (volwassenen)

Deze cursus is gericht op volwassenen die willen leren schaken, en bouwt op vanaf het absolute begin.  Ook ouders die de regels wel al kennen maar graag de partijen van hun kinderen beter willen begrijpen, komen in deze cursus aan hun trekken.


Lessen ELO - 1800

Lesgever Johan Goormachtigh is een degelijke schaker die al jaren meedraait in eerste klasse.  Hij gebruikt zijn expertise en vakkennis om de "mindere goden" onder de schakers een aantal essentiŽle vaardigheden bij te leren. Zowel de inhoud van de lessen als de begrijpelijke wijze waarop ze gegeven worden, zorgen elk jaar weer voor positieve reacties.
Cursussen