Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Tijdens het laatste weekend van de krokusvakantie 2018 organiseerde KGSRL voor de 36ste maal het traditionele jeugdschaaktoernooi. De heersende griepepidemie en het steeds toenemende aantal skivakanties konden toch niet beletten dat 84 jeugdige schakers opdaagden voor dit tweedaags jeugdschaaktoernooi. Daar slechts 6 junioren ingeschreven hadden, trachtten de organisatoren nog 2 jeugdspelers uit de kadettenreeks te overhalen om aan te treden in de juniorenreeks en aldus een volwaardige juniorenreeks te vormen, maar tevergeefs. Daarom werden de junioren- en kadettenreeksen samengevoegd.

Met respectievelijk 30 en 23 jeugdspelertjes vormden KGSRL en Magnus Leidsche Rijn de grootste deelnemersgroepen. De Nederlandse vereniging Magnus Leidsche Rijn komt van het relatief verre Utrecht afgereisd, logeerden in de nabije Jeugdherberg De Draecke op 200 m van ons clubhuis, en is sinds 2 jaar een trouwe deelnemer aan ons toernooi. Ook LSV-Chesspirant kwam aan de start met een groot contingent van 13 deelnemers.
De winnaars op een rijtje
               


Prestaties van onze jongeren

Bij de pionnen bleven Victor Vandermeersch en Thomas Ihm onder de verwachtingen, terwijl de allerjongsten uit stap ˝ heel wat ervaring opdeden. Bogdan Tanase (stap 1) die flink gestart was, moest helaas wegens ziekte afhaken.
Bij de miniemen eindigde Amir Zouaghi knap 2de. Ook Julian Victor speelde een heel sterk toernooi, versloeg o.a. Amir en eindigde op de 5de plaats.
Bij de junioren/kadetten eindigde Daria Vanduyfhuys knap 2de. Met 4 jeugdleden van KGSRL binnen de eerste tien (Daria Vanduyfhuys, Ayla Vincent, Elias De Reese en Kobe Vanhoucke) en met 7 binnen de eerste vijftien (zelfde groep + Igor Vanduyfhuys, Maxim Sleypen, en Daan Phlips) mocht onze jeugd met opgeheven hoofd de schaakarena Caissa verlaten.


Dankwoord

Een hele schare medewerkers zorgden voor een feilloos verloop van dit toernooi en samen met de jeugdspelers en hun begeleiders maakten ze er een “hoogdag schaken” van.

Al deze medewerkers (toernooileiding, arbitrage, bar en horeca, opkuisdienst, e.a…) dank ik langs deze weg van ganser harte voor hun bijdrage in deze geslaagde onderneming.
36ste Krokustoernooi KGSRL voor de jeugd

17/18 februari 2018

verslag: Eric Speybroeck, foto's: Emmanuel Deleu
 
Het mooie logo van
Magnus Leidsche Rijn
Junioren: William Boudry
(LSV-Chesspirant)  
Miniemen: Polle Van Arendonk (Magnus Leidsche Rijn)
Kadetten: Nils Neisingh
(Magnus Leidsche Rijn)
Pionnen: Hugo Froeyman
(Mechelen)
Miniemen 2de plaats
Amir Zouaghi
Jun/Kad: 2de plaats
Daria Vanduyfhuys
Anne en Luc
Schaakacademie Edgard Colle