Stroppentoernooi 2018
Even wat info rond ons traditioneel zomertoernooitje, ook “Stroppen” genoemd. Dit jaar worden er 7 ronden/speeldagen betwist op vrijdagen in de zomermaanden, met start op 27 juli, en verder, 5 ronden in augustus en 1 in september. Tempo: 15 minuten per speler per partij (met ELO-handicap: sterkste speler krijgt 1 minuut minder per 100 ELO-punten verschil, met een maximum van 10 minuten tijdshandicap, zodat in het “ergste” geval de sterkste speler aan 5 minuten tegen 15 minuten speelt). Noot: in dit toernooi worden de niet-geklasseerde spelers op 1500 ELO geschat en ingedeeld.
5 ronden Zwitsers (Rapid) per speelavond
Einde inschrijvingen (ter plaatse)
om 20.30 uur stipt op vrijdag
Speeldata: vrijdag 27 juli
vrijdagen 3, 10, 17, 24 en 31 augustus
vrijdag 7 september
Om kans op de prijzen te maken, moet je minstens 3 avonden deelnemen!

Even het puntensysteem in herinnering brengen:
1° 10 punten
2° 7 punten
3° 5 punten
4° 4 punten
5° 3 punten
6° 2 punten
7° 1 punt

Bij gelijkheid worden deze punten gedeeld
Afhankelijk van het aantal deelnemers in een bepaalde “tijdreeks” (zie hierna) worden er diverse geldprijzen voorzien in 2 categorieën. Theoretisch worden volgende categorieën gehanteerd:
Reeks 1: totale bedenktijd over 4 speeldagen: geen 260 minuten
Reeks 2: totale bedenktijd over 4 speeldagen: meer dan 260 minuten of 260 minuten
Elke speelronde komen dragers van een “Gentsche Strop” in aanmerking voor een passend drankje, zoals een “Stropke”. De dagwinnaar kan aan de bar een frisse consumptie bestellen, op onze kosten…

Neem deel aan dit steeds leuk, spannend en hopelijk "warm" toernooitje als voorloper van het nieuwe schaakseizoen. De prijzen lonen de moeite en worden op de Clubdag in september uitgereikt.
Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
KGSRL