Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez

Home
KGSRL
Afgelopen weekend was het dan zover. Iedereen was zaterdagochtend stipt op tijd op de verzamelplaats aan het Sint-Pietersstation. Afspraak in parking Markthal in Rotterdam waar iedereen rond 11.00 u. arriveerde. Na een individueel bezoek aan de imposante markthal met zijn talrijke eetstandjes was het tijd voor de wandeling met gids. 

Twee gidsen (één voor de architectuur en één voor de geschiedenis van Rotterdam), twee groepen maken dus en weg waren we voor een tocht door regen (zo nu en dan gedruppel) en gure wind (altijd). Na deze stevige doch leerrijke wandeling was het tijd om in te checken in het hotel. Eventjes kort het bed testen en tijd voor het aperitief en het avondmaal. Nog even bijpraten en rond 23.00 u. was het licht voor de meesten uit. Niet voor iedereen natuurlijk, enkelen trokken nog even de nachtelijke stad in.

Zondagmorgen liep het uitchecken vertraging op, dat zomeruur toch hé. Gevolg was dat enige aanpassing aan het programma nodig was.

Geen gedruppel zoals gisteren maar regen en na alweer een stevige wandeling was het tijd om de auto's op te halen om richting schaakclub Erasmus te vertrekken. Na de welkomstspeech door de voorzitter en een kom lekkere soep met broodjes namen we plaats aan de borden voor 2 partijen (45' pppp) tegen dezelfde tegenstander. We gingen 2 maal de boot in, ronde 1 eindigde op 10,5 - 8,5 en in ronde 2 werd het 11 - 8. Eindstand 21,5 - 16,5 in het voordeel van Erasmus.

Na de afsluitende speech van onze voorzitter Stefaan die schaakclub Erasmus bedankte voor de ontvangst en na hen uitgenodigd te hebben voor de terugmatch in Gent zat het weekend er op en was het tijd om de terugreis aan te vatten.

Niettegenstaande het weer niet echt meezat was het toch een leuk weekendje uit dat smaakt naar meer. 

Sfeerbeelden van dit weekend kan je vinden op onze Facebookpagina.

dg, 30/03/2023

Schaakontmoeting Erasmus Rotterdam

Schaakhuis Caïssa vzw - Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer: 0411.954.149 - RPR Gent

www.kgsrl.be - info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be