Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez

Home
KGSRL
Het zit er terug op! Het weekje Blankenberge, gevuld met schaken en ontspanning. Met meer dan 350 deelnemers inclusief 24 SEC/KGSRL’ers kunnen we gerust spreken van een succes. De volledige organisatie verliep overigens vlekkeloos.

Voor verschillende spelers was het al een beetje routine, voor anderen een eerste kennismaking. Sommigen kwamen met een koffer vol ambitie, anderen met een breekbaar klein hart. Vanuit de club waren we er volledig klaar voor: iedere dag hadden we een team van analisten ter plaatse om met zeker onze jongste jeugd door de partijen te gaan. Hartelijk dank Jonas, Bart, Gunter, Johan, Ayla, Gertjan & Els!!!

Vanuit onze analysehoek was het dagelijks starten met het doornemen van de partijen op de liveborden. Bij de jongsten ging Basiel (stap 3) er als een speer vandoor. Tactisch scherp vernuft en ieder foutje van de tegenstand afstraffend naar de leiding. Door het oog van de naald ontsnapt tegen vriend Kobe, maar vervolgens foutloos door tot het einde. Omgaan met druk en titelambities noemen we dat. Klasse. Eerste deelname en meteen Belgisch Kampioen -8: Proficiat Basiel! Verder kwamen Louis en Marie-Julie (stap 3) onze kleuren verdedigen met een eerste deelname naast Darrin (stap 6) als kandidaat voor de titel -10. Heel wat ervaring opdoen voor het eerste duo, Darrin brak in de titelkamp en moest uiteindelijk tevreden zijn met de derde plaats. Proficiat met het brons Darrin!! Over naar de -12, waar onze open Belgisch kampioen aantrad. Elias (foto rechts) was ongenaakbaar, zowel op het bord als in de analyse van zijn partijen. Proficiat Elias! Verder in de reeks zagen we onze speelvogel Cézar gevarieerde partijen spelen.

In de oudere groepen hadden we een grote delegatie. De broertjes Plomp (stap 6), Daniël, Warre (stap 5), Dago, Victor, Yoren, the Sisterhood Deleu, Calin, Elias, Floris, Amir, Julian, Seppe, Igor & Daria, allemaal stonden ze scherp en hadden ze hun ambities. Daniël haakte al snel af met griep, Dago in zijn zog meesleurend (maar speelde wel uit met 4/9). Elias, Amir en Igor leken zich lang in het titeldebat te mengen, maar uiteindelijk greep Elias net naast het podium en Amir er net op. Niet iedereen was even tevreden met het resultaat, maar dat is nu eenmaal eigen aan de sport (ook zonder VAR). In ieder geval: Proficiat Amir met het Brons! De dames speelden mee in de volledige groep en kijk: Leen en Karen op het podium naast Tyani, de gedoodverfde favorite. Proficiat familie Deleu!! Zilver en brons zijn jullie deel! In de -20 behaalde Daria de derde plaats, het enige meisje dat het podium haalde in het gezamenlijke klassement. Zo behaalde ze haar 8ste titel als Belgisch kampioene, een unicum in ons land!

3x goud, 1x zilver en 3x Brons: een mooi resultaat voor onze youngsters!!! En een pak ervaring en plezier voor alle andere kids! Bedankt aan alle spelers en families om er te zijn!!! Meer fotomateriaal op onze fb pagina.

Verslag: Frederik

Belgische Jeugdkampioenschappen 2023

Schaakhuis Caïssa vzw - Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer: 0411.954.149 - RPR Gent

www.kgsrl.be - info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be