Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez

Home
KGSRL

Voor de “echte” start van onze seniorennamiddagen, na de proefronde in juni, een leuke bijkomende activiteit die telkens op de eerste donderdag van de maand gepland staat, vonden 22 spelers van KGSRL, maar ook van andere clubs binnen en zelfs buiten onze provincie, de weg naar Schaakhuis Caïssa. Ditmaal wel zonder de lustig in Frankrijk fietsende initiatiefnemer Werner, die de bardienst had overgelaten aan Philipe Goethals.

Ondanks een kleine verwarring rond een aangemelde maar niet opgedaagde speler, die uiteindelijk moeilijk uit Swar te verwijderen viel, werden er in de Laurent Watteeuw-zaal 3 spannende schaakronden gespeeld aan het intussen gekende tempo van 25 minuten en 10 seconden increment per zet.

Enkele onvermoeibaren vonden zelfs de moed en de focus om de hele partij te noteren, mooi zo.

Elofavorieten Johan Goormachtigh en Marc Stuer haalden het vandaag niet, want zij lieten al in de eerste ronde een halfje liggen tegen taaie outsiders Koen De Loof en Pauwel Deblauwe.

Intussen stoomden Etienne Van Leeuwen en Wim Versporten onverstoorbaar verder om met 3/3 te eindigen, na een laatste overwinning tegen de gebroeders Galle. Van harte proficiat.
Door overwinningen tegen de ingevallen Alain Mauquoy en Marc Stuer werd Johan tot slot toch nog 3de met 2,5/3.

Ook de aanwezige dames lieten zich niet onbetuigd, met zelfs een onverhoopte 2/3 voor Christelle en 1/3 voor Danielle Vrijsen van MSV.

In de late namiddag kregen we zelfs onverwacht bezoek uit Nederland/Rozendaal van een zekere Sofie, en de aangename namiddag en vooravond werd besloten met een traktatie van onze “éminence grise” Emiel/Emilien, die heel blij was om deze namiddag vol schaakvreugde en plezier in ons lokaal en aan de toog te kunnen doorbrengen.

Tot de volgende gelegenheid, op donderdag 3 oktober!

Alain Mauquoy, 05/09/24

Schaken in Schaakhuis Caïssa op donderdag

Schaakhuis Caïssa vzw - Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer: 0411.954.149 - RPR Gent

www.kgsrl.be - info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be