Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez

Home
KGSRL
GENT OPEN 2023 - DE WINNAARS
IM Pierre Laurent-Paoli
(FRA - 2531) winnaar van het eerste Chess Masters toernooi

Adriaan Dreelinck (2214) winnaar van het Fide-rated toernooi
FM Helmut Froeyman (2308)
winnaar van het non-rated toernooi

FM Daniël Sadkowski (2217) winnaar van het 55+ toernooi
Het 10-daagse schaakfestival van Gent is ten einde. Gestart op 10 juli 2023 met de openingsceremonie in Buurthuis Prinsenhof met een schaaksimultaan door GM D. Fernandez, een schaakworkshop voor kinderen door Christel Minne, lerares Freinet School en auteur van het Thinkers-boek: “Later word ik koningin”.

Op 11 juli begonnen de toppers van het grootmeestertoernooi Chess Masters
aan hun toernooi in Schaakhuis Caïssa, na 4 ronden verhuisden ze naar 't Kuipke om samen met het Open van Gent de resterende ronden af te werken.

Daags voor het Open van Gent werd het Kuipke ingenomen door jonge schakertjes in het 1ste debutantentoernooi van KGSRL  

De toernooien nu. Het grootmeestertoernooi kende een spannend verloop, GM Daniel Fernandez stond de eerste dagen aan de leiding, GM Daniel Hausrath nam de leidersrol over tot ten slotte IM Pierre Laurent-Paoli iets over halfweg op zijn beurt de leiding overnam om die niet meer af te staan. 

De broers Adriaan en Jacob Dreelinck zijn gedeeld eerste en schrijven het eerste Fide-rated toernooi op hun palmares. Adriaan haalt het op scheidingspunten. GM V. Ikonnikov kon zijn favorietenrol niet waarmaken en eindigt op een gedeelde derde plaats, samen met 4 andere spelers.

Harde strijd in het non-rated toernooi, 6 spelers delen er de eerste plaats, na scheiding mag FM Helmut Froeyman zich toernooiwinnaar noemen.

De hoogste geklasseerde speler in het 55+ toernooi FM Daniel Sadkowski - 2217 stond op het hoogste schavotje na afloop.

Bedankt allen, spelers, medewerkers, stad Gent, pers, televisie ...

 
Een groot schaaktoernooi, het is een traditie tijdens de Feesten. En er wordt deze week gespeeld in een unieke locatie. Het Gentse Kuipke. De Gentse wielertempel is voor één keer het decor voor de 44ste editie van het Open Internationaal Schaaktoernooi.

Lees meer...
Bekijk de reportage van AVS met onze persverantwoordelijke Gert.
Op de openingsdag van het toernooi gaf de Britse GM Daniel Fernandez een simultaan aan 20 borden in het Prinsenhof. Hij wist 17 partijen te winnen, speelde tweemaal gelijk en verloor 1 partij. Hij scoorde dus 18 op 20, of 90 procent. Yari Coucke won als enige zijn partij. Ward Van Eetvelde en Yves Baeten behaalden een remise. (Gert)

Gent Open 2023

Schaakhuis Caïssa vzw - Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer: 0411.954.149 - RPR Gent

www.kgsrl.be - info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be