Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez

Home
KGSRL
Zondag was het weer zover: de laatste zondagmorgen in de reeks van 2022 - 2023. Een jaar waarin veel van onze schakertjes de moed vonden om hun eerste toernooien mee te doen. Getuige de talrijke deelname van onze spelers in de debutantentoernooien. Een jaar waar klassen vriendengroepen werden. Een jaar van successen ook. 3x Belgisch kampioen, 2x Vlaams kampioen, Oost-Vlaamse kampioenen, jeugdspelers die bevestigen in eerste nationale, de jeugdploegen die bevestigen in 2de en 3de nationale en tot slot nog 3 op 4 schakers uit de nationale kampioenenploeg schoolschaak die uit de SEC doorgegroeid zijn.

Maar naast de kampioenen is er natuurlijk het talrijke succes van de jaartoetsen voor velen. Dat bleek duidelijk uit de bijzonder talrijke opkomst op de slotdag, waar we de huldiging combineren met een smakelijk en uitgebreid ontbijt. Bijna 70 man schoof aan tafel om te smullen en bij te praten in afwachting van de feestelijke diploma's.

Proficiat aan alle spelers! Hartelijk woord van dank aan spelers en familie voor het vertrouwen dat jullie ons schenken. Hartelijk dank ook aan alle lesgevers die het nodige geduld aan de dag leggen om alle kinderen voldoende bij te spijkeren. Natuurlijk een uitbundig dankwoord aan de groep van vrijwilligers die achter de schermen er voor zorgen dat we deze zaken kunnen blijven doen voor onze jeugd!

Het seizoen zit er op, lang leve het volgend seizoen!!! Begin juni trekken we met een grote groep naar Amsterdam, nog wat kleine toernooien, ons nieuw debutantentoernooi dat we zelf gaan inrichten... Kortom: voldoende stof om naar uit te kijken!

Verslag: Frederik

Einde schooljaar 2022-23

Schaakhuis Caïssa vzw - Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer: 0411.954.149 - RPR Gent

www.kgsrl.be - info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be