Schaken naar hartenlust en voor Elo!
De Toernooicommissie zet vanaf zaterdag 25 september 2021 de jarenlang beoefende schaakformule, getiteld “De Zaterdagen van de KGSRL” verder. 

Wat is het: een toernooi gespreid over een 30-tal zaterdagen en ronden, waarbij de mogelijkheid geboden wordt elke zaterdagnamiddag een partij aan een officieel tempo te betwisten, die voor Eloverwerking doorgegeven wordt. Men hoeft niet bij voorbaat in te schrijven. Wel ter plaatse bij de aanwezige wedstrijdleider voor het Clubkampioenschap van die dag (Marc of Veronique) of een ander aanwezig lid van de Toernooicommissie, dit vóór 14.30 uur. 

Ook al is er op een bepaalde zaterdag geen ronde van het Clubkampioenschap, voor u, of mogelijk heeft uw tegenstander uitgesteld en u wenst niettemin een partij te spelen, dan kunt u gewoon naar de club komen om u in te schrijven voor de dagronde van de “Zaterdagen”.

Tempo: idem als Clubkampioenschap

Toernooisysteem:
Spelers van alle categorieën kunnen deelnemen en worden zoveel mogelijk tegen een speler uit of zo dicht mogelijk bij hun categorie gepaard.

Algemene leiding, paring van de wedstrijden en coördinatie: de aanwezige wedstrijdleider

Inschrijven kan elke zaterdag, vanaf 25 september tot eind juni 2022, behalve indien de club gesloten is of er grote toernooien plaatsvinden (Krokustoernooi, C en D-toernooi, Kampioenschap van Vlaanderen, groot blitztoernooi zoals Halloweentoernooi op 30.10 of dergelijke). Inschrijven voor de “Zaterdagen” dient zoals al aangegeven, te gebeuren voor 14.30 uur op de dag zelf.
Na de start van de ronde van het Clubkampioenschap worden aansluitend de paringen voor de “Zaterdagen” uitgevoerd en kunnen de wedstrijden aanvatten.
Eerste ronden zijn dus voorzien nu zaterdag 25.09, dan op 16 en 23 oktober. 

Deelname
: vrij voor de KGSRL-leden. Niet-leden mogen eveneens meespelen en betalen hiervoor telkens 1 € per deelname.

Prijzen: Na februari wordt een eventuele prijsverdeling vastgelegd na evaluatie van het toernooi.
Eloverwerking: alle partijen betwist vóór eind juni 2022 worden voor Elo doorgegeven.

De “Zaterdagen” is een uniek initiatief en laat de schaakhongerige spelers niet in de kou staan op zaterdagmiddag, al of niet in voorbereiding op een groot toernooi of een gezellige avond aan de KGSRL-toog…

Dit toernooi zal het ook dit jaar in eerste instantie van de “mond-aan-mond” reclame hebben. Als u het een tof initiatief vindt, of schaakvrienden wil uitnodigen om ook een partijtje te komen spelen: geef het dan zeker door, spreek af en kom spelen!

De zaterdagen van KGSRL
Schaakhuis Caïssa vzw - Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer: 0411.954.149 - RPR Gent
www.kgsrl.be - info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be
KGSRL
KONINKLIJKE GENTSE SCHAAKKRING RUY LOPEZ
Home